Diploma Docent Weerbaarheid en Agressie-regulatie 11-12-2022

Geslaagd voor Docent Weerbaarheid en agressie-regulatie op 11-12-2022

11-12-2022 Gediplomeerd Docent Weerbaarheid en agressieregulatie

De pedagogische mogelijkheden van vechtsporten zijn enorm. Vechtsport kan dan ook een passend instrument zijn om persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering te stimuleren. Maar vechtsport als middel inzetten, vergt een andere aanpak dan wanneer vechtsport het doel is. Vanuit werkvormen wordt binnen Karate Do Lelystad hier ook aan gewerkt aan het vergroten van je weerbaarheid. Dus Kyokushin karate bij Karate Do Lelystad is veel meer dan alleen maar trappen en stoten.

Doel is om een brede kijk te hebben bij het ontwikkelen van vechtsport en de maatschappij waarin we staan maar ook daar waar nodig een toegevoegde waarde te geven aan de karateka’s om zich zelf te blijven ontwikkelen. Agressief zowel verbaal als fysiek binnen de dojo zal niet geaccepteerd worden. Het is wel dat je leert grenzen aan te geven en te houden maar niet-respectvol gedrag naar anderen zoals jouw mede karateka’s(laag en hoog), publiek of anderen zal niet geaccepteerd worden en daar waar nodig zal door de aanwezige Shihan of Sensei opgetreden worden. Binnen Kyokushin hebben we hiërarchie binnen de lage banden maar ook weer onder de hoge zwarte banden.

bron: o.a. Docent Weerbaarheid en Agressieregulatie – NIVM https://nivm.nl/opleidingen/docent-weerbaarheid-en-agressieregulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *