Karate Do Lelystad

極 真 空手ドレリスタッド オランダ

.

Big Osu


Karate Do Lelystad

Wat is Karate!

Karate is een vechtkunst die is ontstaan( Oost-Chinese Zee) Riukiu-eilanden, waaronder het eiland Okinawa, Japan. Deze is ontstaan uit de samenvoeging van het Chinese Kempo (ook wel Kenpo) en de inheemse vechtkunsten van Okinawa, die te (手, letterlijk “hand”) werden genoemd. In 1372 werd door door China na het ontstaan van handelsrelatie met Japan, Kempo (Shaolin Kempo) naar Okinawa gebracht door Chinezen. Na het verbod op wapens door Koning Shoo Hashi in 1609 steeg deze manier van het ongewapend vechttechnieken.

Bij karate ligt fysiek de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken, worpen, klemmen, verwurgingen en worsteltechnieken voor. Tevens ligt de nadruk ook op mentale ontwikkeling.

Kyokushin bij Karate Do Lelystad

In de jaren 60 is door Sosai Mas. Oyama onze karatestijl Kyokushin ontwikkeld. Zie verder onder tab Kyukoshin ‘The Way of Life’ en onder SOSAI MAS OYAMA en lees meer hierover.

Ben je 11/12 jaar of ouder train dan lekker mee en voel wat het is om bij Sensei Huib Dijkstra les te krijgen in Kyokushin ‘The strongest Karate of the World’ in onze dojo. Kyokushinkai staat voor discipline, doorzetten, respect zelfvertrouwen, weerbaarheid en samenwerken.

Het regelmatig beoefenen van Kyokushinkai Karate leidt tot:

  • Meer doorzettingsvermogen;
  • Commited(toewijding);
  • Meer vertrouwen;
  • Angstreductie;
  • Weerbaarder(vermindering van gevoelens van kwetsbaarheid); zowel geestelijk als fysiek is Kyokushin Karate goed om jouw weerbaarheid te vergroten;
  • Grotere  sociale betrokkenheid en aanpassingsbereidheid;
  • Het vergroten van sociale vaardigheden;
  • Het bijdraagt aan de verspreiding van waarden en normen;
  • Vermindering van stress en het beheersen van stress,
  • Gezondheid zowel wel geestelijk als fysiek bevorderd.

Ook jij zal vinden in de dojo wat je nodig zal hebben in jouw verdere ontwikkeling, jezelf ontdekken, control te hebben en waar je binnen de grenzen leert je zelf verder te vormen maar waar je ook leert dat het ‘The way of life’ zal zijn. Je komt in de dojo niet alleen binnen en je gaat weer weg. Dus binnen de dojo maar ook zeker buiten de dojo krijg je handvatten om je weg te volgen. Wel is er wilskracht voor nodig om te leren dat kyokushin gepaard gaat met trainingsdiscipline. Wil je dat niet dan is Kyokushinkai misschien  niet weggelegd voor jou want soms is de weg dan langer om iets te bereiken.  Echter wordt er goed rekening gehouden met jouw persoonlijke ontwikkeling. Karate is dus meer dan alleen maar schoppen en stoten. 

Trainingen staan open voor iedereen vanaf 11/12 jaar. Je bent dan ook nooit te oud om te beginnen of zelfs weer opnieuw te gaan beginnen met Kyokushin. 

Aangepast karate

Verder als je beperkingen heb zoals: Autisme Spectrum Stoornis, Gedragsproblematiek of Lichamelijk, stuur een email, bel even of kom gewoon eens praten en we gaan gewoon kijken wat de mogelijkheden er zijn.

Klik hiernaast op de link voor contactgegevens: Contact

Beginners en gevorderde karate’s

Beginners en gevorderde karate’s trainen samen en deels is het bij Karate Do Lelystad ‘Old School’ waarbij ook erg intensief getraind zal gaan worden.  Het hebben van plezier hierin hebben moet wel jouw drijfveer blijven en het is een leuke maar effectieve manier om ook gezond bezig te zijn met lijf en geest.

In Kyokushin trainingen zal er getraind worden op Kihon, Kata en Kumite. Zie verderop bij wedstrijden ook maar zoek eens zelf uit op internet wat dat is. Zoek zelf maar eens op Kyokushin via google of via YouTube. Daarnaast komt er ook technieken voorbij in de trainingen vanuit het jiujitsu, judo etc. zodat je een allround Karateka zal worden. Uit verschillende hoeken van het fysieke als geestelijk zal in de trainingen naar voren komen.

Wedstrijden en karate-evenementen

Wedstrijden kan je ook doen zowel Kumite (sparren)als Kata (vormen lopen met denkbeeldige tegenstanders). Voor Kumite en Kata krijg je dan later alle mogelijkheden om daarvoor te trainen. Dit door op speciale trainingsuren te komen trainen en ook tussendoor workshop te volgen met speciale gasten vanuit kumite of kata expertise.  Ook zijn er straks ook karate-kampen en seminars te volgen. Jouw Sensei volgt zelf ook regelmatig workshops om zich steeds te blijven ontwikkelen. 

Proefles

Je kan gratis een maand proeflessen volgen.

zie verder onder tab Trainingen – Karate Do

Klik hiernaast op de link voor contactgegevens: Contact

Big Osu!