Leuke en leerzame opleidingen gevolgd

Soms heb je in een periode dat je wat meer hooi op je vork hebt genomen en waarbij het even met ups-and-downs gaat om jezelf te blijven ontwikkelen. De kunst is om te blijven ademhalen en te balanceren. Uiteindelijk dit jaar inmiddels leuke en leerzame opleidingen kunnen volgen om mij verder steeds te blijven ontwikkelen.

  1. AALO Opleidingen – Kickboks Instructeur (https://www.aalo.nl/)

Op zaterdag 3 februari 2024 heb ik examen gedaan voor AALO Kickboxing Instructeur 4 daagse opleiding in Amstelveen. Eerder heb ik bij AALO Kickboxing Workshop Pads training gedaan in Amstelveen. Beiden trainingen zeer goed ervaren en mede door de lessen van kickbokstrainer Ilona Wijmans, Iron Queen ( https://www.aalo.nl/team/ilona-wijmans/) met een zeer goede staat van dienst als vijfvoudig kickboks kampioen( Wereld-, Europese en Nederlandse titels). Ilona Wijmans, een Nederlandse kickbokser, heeft een bekende reputatie opgebouwd binnen de kickbokswereld. Ze heeft deelgenomen aan diverse internationale toernooien en competities, waar ze opvallende prestaties heeft geleverd en meerdere titels heeft behaald. Haar vaardigheden als een krachtige en technisch onderlegde vechter hebben bijgedragen aan de groeiende populariteit van kickboksen, vooral onder vrouwelijke beoefenaars. Ze wordt beschouwd als een vooraanstaande figuur binnen de Nederlandse kickbokswereld. Ilona Wijmans geeft vanuit haar passie met veel enthousiaste op een pragmatisch met no-nonsense attitude les en weet mij ook te raken door mij te laten zien waar ik nog in verder kan ontwikkelen als trainer kickboksen op het gebied van technieken van het kickboksen en het padsen. (bron AALO).

 Ilona Wijmans heeft hiernaast een onderneming personal trainer op het gebied van voeding, lifestyle, kickboksen, boksen, fitness, mentale training en life coach.

( bron: http://www.ironlifestylecoaching.nl)

Over AALO Opleidingen:

AALO wordt als organisatie erkend door Europe Active. Europe Active is de toonaangevende not-for-profit organisatie, die de Europese gezondheids- en fitness sector vertegenwoordigt. Europe Active beheert een kwaliteitsregister (EREPS) waarin fitness professionals opgenomen kunnen worden indien zij voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. Consumenten en opdrachtgevers weten op die manier zeker dat ze met een kwalitatief goed opgeleide professional te maken hebben,

AALO is de enige opleider in de fitnessbranche die als organisatie erkend wordt door Europe Active. Het grote voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een Fitvak diploma is dat je niet alleen met het diploma je kunt registreren in EREPS, maar dat je ook zeker weet dat de opleiding(en) die je volgt voldoen aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld.

AALO Opleidingen heeft, naast EREPS, nog diverse andere keurmerken. Met al deze kwaliteitskeurmerken zijn wij uniek in Nederland en ben je gegarandeerd van hoogwaardig, kwalitatief goed onderwijs welke direct in de praktijk toepasbaar is. (bron: https://www.aalo.nl/over-aalo)

#AALO.opleidingen

  • Queno Opleidingen – Kickbokstrainer Level 1 Fight Game Academy Shihan Semmy Schilt

Afgelopen zondag 24 maart bij Shihan Semmy Schilt Kickbokstrainer Level 1 examen gedaan en eerder Kickboks basisopleiding gevolgd. Shihan Semmy, Fight Game Academy Semmy Schilt, voormalige Nederlandse vechtsporter en staat bekend als een succesvolle kickbokser en mixed martial artist. Hij heeft vier keer de K-1 2005, 2006, 2007 en 2009, waardoor hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers ooit. Met zijn indrukwekkende lengte van 2,12 meter en zijn bekwaamheid in techniek en strategie, wist hij zijn tegenstanders te domineren.  Hij wordt gezien als een van de grootste vechters uit Nederland en een icoon in de wereld van het kickboksen( bron: https://www.fightgameacademy.nl/over-ons/team/semmy-schilt).

Shihan Semmy Schilt heeft ook een fijne no-nonsense benadering van lesgeven, gesteund door zijn indrukwekkende kickbokscarrière, creëert direct vertrouwen tijdens de trainersopleiding. Zijn pragmatische aanpak, gefocust op de juiste technieken en uitvoering, maakt hem bekwaam in het overbrengen van kickbokskennis en ervaring in een open setting. Hoewel ik vanuit Kyokushin de nodige herkenning vind in de technieken en lesmethoden, brengt Sem’s expertise in het kickboksen een inspirerende verdieping voor mijn trainer technieken ontwikkeling. Deze aanpak is niet alleen waardevol voor mij als trainer, maar biedt ook een waardevolle aanvulling voor mijn leerlingen in mijn Kyokushin dojo. Ik kan nu dit verder uitdiepen en mijn leerlingen binnen zandzak- pads en sparring trainingen verder helpen. Shihan Semmy Schilt heeft zijn Fight Game Academy in Zuidlaren waar veel aanbod is op het gebied van fitness, Yoga, Zumba en dojo vechtsport disicipline o.a. boksen, karate, judo, jijutsu en kickboksen(bron: https://www.fightgameacademy.nl/aanbod)

Big Osu, Shihan Semmy Schilt. Domo Arigato gozaimashita, Huib Dijkstra

 #fight Fight Game Academy Semmy Schilt # QuenoSportopleidingen #karatedolelystad #Huib Dijkstra

Queno Sportopleidingen staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Onderwijs. Queno voldoet aan kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is in het bezit van NRTO keurmerk (bron: https://quenosportopleidingen.nl/).

  • Athletics Skill Model (ASM)

Verdeeld over vier avonden heb ik ASM Advanced cursus gevolgd en afgerond met ASM-instructeur Advanced certificaat op 15 februari 2024. Sportbedrijf Lelystad, Stichting School en Voorgezet Onderwijs Porteum hebben deze opleiding georganiseerd voor trainers. 

Over ASM: Voor individuen actief in verschillende sectoren zoals topsport, breedtesport, bewegingsonderwijs, gezondheidszorg en kunst en cultuur, biedt het ASM een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd model voor talentontwikkeling. Dit model strekt zich uit tot diverse sport- en bewegingscontexten, waarbij een optimale ontwikkeling wordt nagestreefd door samenwerking van alle belanghebbenden op basis van een gedeelde visie, met de beweger als centraal punt. Deze nieuwe benadering van bewegen vormt de basis voor hoogwaardige beweegprogramma’s die afgestemd zijn op passende materialen en omgevingen (bron: https://www.athleticskillsmodel.nl/over-asm/).

De trainingen zijn gegeven door enthousiaste trainers, Arjan Kraan, René Wormhoudt en Geert Savelsbergh en geeft mij nog meer inzicht hoe deze benadering van bewegen en vooral veelzijdige bewegen in diverse sporten mee kan helpen bij sporters om zich nog meer ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *