Onderwerp: Workshop Martial Arts Karate Kyokushin 4 februari 2022 Aurum College te Lelystad

Inleiding

Een initiatief om vanuit Martial Arts (vechtsport/kunst disciplines) iets terug te doen voor de maatschappij. Waarbij het doel is om dus vanuit Martial arts om iets terug te gegeven aan de maatschappij door middel van het geven van workshops en hierdoor het stimuleren en motiveren van doelgroepen voor sportdeelname zoals Martial arts. Tevens ten doel om doelgroepen zoals leerlingen in het voortgezet onderwijs kennis te maken met Martial arts, het verder aanleren en ontwikkelen van sociale vaardigheden (faalangsten, agressie problemen, zelfvertrouwen weerbaarheid, zelfverdediging etc.)

Als initiatiefnemer heb ik, hoofdtrainer Huib Dijkstra van Karate Do Lelystad in samenspraak met Sportbedrijf en Welzijn en zorg/ Challenge Up te Lelystad een (pilot) workshop gegeven op het Aurum college te Lelystad. Een school voor jongeren die extra onderwijsondersteuning en specifieke begeleiding nodig hebben. Bedoeling om vanuit een pilot te kijken of een workshop Martial arts in dit geval Karate goed aansluit bij de leerlingen van Aurum college. Na wat voorbereiden kon ik lesgeven in een dojo met judomatten aan ruim 20 leerlingen. Aantal leerlingen samen met de leraren gingen aan de kant van de mat kijken. Duidelijk dat de leerlingen het leuk vonden en enthousiast waren. Ik zag de leerlingen dan na een warming up ook meer en meer enthousiast raken. Ook de aanwezige jongerencoaches Melanie Bigagli en Denise Theunis waren erg enthousiast, positief en vonden het dan ook erg leuk.

Workshop martial arts Lelystad initiatief van: – Karate Do Lelystad – Hoofdtrainer Huib Dijkstra- Wing chun Kung Fu Lelystad – Hoofdtrainer Michiel Contant – Kickboxing GymX Lelystad– Hoofdtrainer Fouad El Moutjahid- Taekwondo Lelystad – Hoofdtrainer Sebastiaan Sprengers;- Judo Progress Lelystad- Maureen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *